Erik Hedin

måndag 22 februari 2010

Färgen, det är frågan.


I mitt arbete med måleri konfronteras jag dagligen med frågor rörandes färg. Jag har övat upp en känslighet i mitt förhållningssätt till färger. Jag har studerat färglära och färgers betydelse. Jag har lärt mig hur jag blandar till en viss nyans, rent tekniskt och lärt mig de olika färgernas symboliska betydelse. En färg som fortfarande förbryllar mig är: Färgen på min egen hund! Naturligtvis ändras och uppfattas färger olika utifrån det ljus de exponeras i. Idag tycker jag han nästan ser brun ut. En solig sommardag är han nästan silvergrå. I modevärlden skulle man säga att färgen är mullvad. På en utställning klassas han som rätt och slätt grå. Min uppfödare har nämt färgen "bluefawn", en färg som Salukis och även Whippets "får ha". Hjälp, vad har min hund för färg! Har hört att färgblinda ej kan skilja mellan rött och grönt, eller är det grönt och blått? Kanske jag börjar bli färgblind som inte kan definiera färgen på min egen hund.

3 kommentarer:

Blogger Unknown sa...

Sitter på café och ser att Fari på bilden har samma nyans som min café au lait...

tisdag, februari 23, 2010  
Blogger Ursula Andersson sa...

Min Hermione (från Yebelli's) är isabell, men hon har en närmast guldfärgad ton i sin päls och blått pigment samt lite grönbruna ögon. Jag älskar hennes färg! Fast hon skulle garanterat vara svår att göra porträtt av!

fredag, februari 26, 2010  
Blogger Erik Hedin sa...

Hej Ursula! hermione kommer att bli en fantastiskt vacker hund. När hon har vuxit till sig antar jag gärna utmaningen att måla av henne! Mvh Erik

måndag, mars 01, 2010  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

© Erik Hedin. All rights reserved.